Schilderwerk buiten

 

Schilderwerk aan de buitenzijde van uw woning is essentieel. Er wordt geadviseerd om het schilderwerk eens in de vier a vijf jaar te laten uitvoeren. Als uw woning niet goed onderhouden is, leidt dit in de meeste gevallen tot houtrot. Het zorgt er dan ook voor dat het schilderwerk langer gaat duren en voor onnodige kosten zorgt. In sommige gevallen kunt u het beter vervangen. Heeft u advies nodig daarover? Neem gerust contact op.

Wij werken met veel verschillende hoogwaardige producten en werken met verschillende verfsystemen als het gaat om buitenwerk. Zo kunt u kiezen voor traditioneel schilderwerk waarbij het hout geschuurd, gegrond en afgelakt wordt met een synthetische verf, maar u kunt ook voor kiezen voor een duurzaam milieu vriendelijk product als lijnolie. Als het schilderwerk in lijnolie verf wordt geschilderd gaat het langer mee, maar dit vereist een andere aanpak dan het traditionele schilderen.

Wat vaak voorkomt bij houtwerk aan de buitenzijde is dat er houtrot voorkomt. Dit komt vaak omdat het slecht onderhouden is of omdat er bijvoorbeeld een goot lek is. Als wij houtrot aantreffen dan wordt al het rotte hout verwijderd tot het gezonde hout, na dit gedaan te hebben wordt het zachte hout geïmpregneerd. Dit doen wij zodat de ondergrond weer gezond wordt. Hier gebruiken wij professionele materialen voor. Dan wordt het hout gerepareerd met epoxy. Buiten mag u absoluut geen polyester gebruiken, dit trekt vocht aan. Ten eerste branden wij eerst het hout aan, dit betekent dat het in lagen wordt opgebouwd. Uiteindelijk ziet u niets meer van het rotte hout en wordt alles mooi geschuurd en gelakt.

Heeft u al interesse? Neem dan nu contact op.